Çilek reçeli, lezzetli olmasının yanı sıra bazı faydalar da sunar. Ancak unutma, içinde şeker bulunduğu için ölçülü tüketmek önemlidir. İşte çilek reçelinin bazı faydaları: • Antioksidan içerir: Çilek, C vitamini ve antioksidanlar açısından zengin bir meyvedir. Bu da bağışıklık sistemini destekleyebilir. • Enerji verir: İçeriğindeki doğal şekerler sayesinde hızlı enerji sağlar. Kahvaltıda tüketildiğinde güne zinde başlamana yardımcı olur. • Sindirimi destekler: Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemine katkı sağlar. • Ruh halini iyileştirebilir: Tatlı yiyecekler, serotonin seviyesini geçici olarak artırarak modunu yükseltebilir.
Ama tekrar hatırlatmak gerekirse: reçel bir tatlıdır, fazla tüketildiğinde fazla şeker yüklemesi yapabilir. Dengede kalmak en iyisidir.
SAKLAMA KOŞULLARI
• Serin ve güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edin: Reçel kavanozlarını doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde, serin bir dolapta saklamak en doğrusudur. • Açılmamış kavanozlar için oda sıcaklığı yeterlidir, ancak ortamın çok sıcak olmamasına özen gösterilmelidir. • Açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız: Reçel kavanozu açıldığında, tazeliğini koruması ve olası bozulmaları önlemek adına mutlaka buzdolabında saklanmalıdır. • Her kullanımda temiz ve kuru bir kaşık tercih edin: Böylece reçelin içine su veya dışarıdan bakteri karışması önlenmiş olur. • Kavanoz kapağını sıkıca kapatmayı unutmayın: Havanın içeri girmesi, reçelin raf ömrünü olumsuz etkileyebilir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.