MOR HAVUCUN FAYDALARI
Antioksidan bakımından zengin olabilir, özellikle antosiyanin içeriği sayesinde hücreleri serbest radikallere karşı koruyabilir.
Kalp sağlığını destekleyebilir, damarları güçlendirebilir ve kan dolaşımını iyileştirebilir.
Bağışıklık sistemini güçlendirebilir, içerdiği vitamin ve minerallerle hastalıklara karşı direnci artırabilir.
Göz sağlığına katkı sağlayabilir, A vitamini bakımından zengin olduğu için görme yetisini destekleyebilir.
Sindirim sistemini düzenleyebilir, lif içeriğiyle bağırsak hareketlerini artırabilir ve kabızlığı önleyebilir.
Kan şekerini dengeleyebilir, düşük glisemik indeksi sayesinde ani şeker yükselmelerini önleyebilir.
Cilt sağlığını iyileştirebilir, içerdiği antioksidanlar sayesinde cildi yenileyebilir ve yaşlanma etkilerini geciktirebilir.
Kanser riskini azaltabilir, özellikle mide ve kolon kanserine karşı koruyucu etkisi olabilir.
Hafızayı güçlendirebilir, beyin fonksiyonlarını destekleyerek bilişsel sağlığa katkı sağlayabilir.
İdrar söktürücü etkisi olabilir, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir.
SAKLAAM KOŞULU
Mor havuç, serin, kuru ve karanlık bir ortamda, hava almayan bir kap içinde veya buzdolabının sebzelik bölümünde saklanabilir.